Lidar technologie podporuje dodržování bezpečných odstupů v době pandemie

Dodavatelská společnost Lidar technologie, Quaenergy System, oznámila rozšíření své platformy Flow Management ™ pro aplikaci sociálního distancování uprostřed krize pandemie COVID-19. Cílem tohoto použití je zastavit šíření nemoci mezi populací při zachování běžného a bezpečného fungování.

Platforma Quanergy Flow Management Platform kombinuje 3D LiDAR senzory a percepční software. Tato kombinace umožňuje řešení sociálního distnancování pro anonymní a přesné sledování. Zároveň systém analyzuje tok lidí v reálném čase v maloobchodních místech, letištích, veřejných místech, komerčních a vládních budovách či průmyslových skladech.

Pokud je vzdálenost mezi jednotlivci menší než povolená sociální vzdálenost nebo pokud počet lidí v dané oblasti překročí limit, systém vydá varování a může být na základě těchto dat, vyslán bezpečnostní personál. Systém lze také aplikovat v kombinaci s termo kamerami pro rychlou identifikaci jedinců s vysokými tělesnými teplotami, což může dopomoci omezení šíření viru.

Dle vyjádření Dr. Kevin J. Kennedy, zástupce generálního ředitele společnosti Quaenergy System, nový systém s LiDAR technologií může pomoci a výrazně urychlit bezpečné obnovení narušených ekonomik a návrat do normálních životů obyvatel.

Zdroj: ledinside.com