162,528 článků

Na koloběžkách ze Špindlerovky do Vrchlabí trošku oklikou

Dnešní výlet do Krkonoš bude opět koloběžmo. Vyjedeme se cyklobusem na Špindlerovku a vyrazíme do Vrchlabí. Ano můžeme to sjet rovnou po asfaltce, nicméně to je nuda. Vydáme se na Petrovku a pojedeme dolů přes Moravskou boudu. Ze Špindlu to bude kousek stoupání pod Hromovkou. Dál už to zas bude z kopce přes Strážné až do Vrchlabí. Celá cesta měří necelých 27km.

Hladiny řek klesají pod normál. Na Vysočině je průtok místy jen na třetině toho, co je v květnu běžné

Meteorologové upozorňují, že by se do Česka mohlo vrátit sucho. Naznačují to i stavy hladin některých řek. Například na Vysočině, odkud teče voda na obě strany republiky, jsou teď někde průtoky i na pouhé třetině toho, co je v květnu běžné. Na nízkou hladinu vody v některých řekách si stěžují vodáci i rybáři.

Čeští studenti uspěli v soutěži NASA

Pete Conrad byl třetím člověkem na Měsíci, zemřel v roce 1999 při havárii motocyklu, který sám řídil. Manželka Nancy na jeho počest spustila Conrad Challange, prestižní mezinárodní soutěž, v rámci které mohou mladí lidé z celého světa soutěžit o to, kdo navrhne nejužitečnější inovaci pro vesmírný program. Letos v ní uspěla pětice studentů z...