U jezera Most vyroste díky 3D tisku 14metrová Eiffelova věž 

Kopie Eiffelovy věže, která bude u jezera Most stát v červenci a srpnu v době konání Olympijských her, bude mít hned několik unikátů. Bude vyrobena kompletně 3D tiskem, a navíc z originálního materiálu oPET. Zcela nového recyklovaného materiálu z plastového odpadu vyloveného z oceánu. Bude vysoká 14 metrů a vážit bude 1,36 tuny. Kompletně ji vyvinula a staví pro Olympijský festival česká společnost 3DDen. Tento unikát je součástí spolupráce 3DDen a Českého olympijského výboru.

Emoce, nadšení, vášeň, to přinášejí olympijské hry. A každý sportovní fanoušek má právo si prožít tento výjimečný zážitek na vlastní kůži. Proto Český olympijský výbor vytvořil projekt Olympijský festival. Během olympijských her v Paříži, které se budou konat 26. července – 11. srpna, proběhne již šestá edice Olympijského festivalu, tentokrát u jezera Most.

„Olympijský festival nabídne přes 50 sportů k vyzkoušení, což je nejvyšší číslo v historii akce,“ říká ředitelka projektů Českého olympijského výboru Naďa Černá. „Zároveň se těšíme na společné fandění českým sportovcům, neboť po dlouhé době budou olympijské hry ve stejném časovém pásmu. Poprvé budeme mít i olympijský kemp pro fanoušky a věříme, že si návštěvníci užijí nejen celý den na Olympijském festivalu, ale i usínání v blízkosti naší verze Eiffelovky. Bude to náš Most do Paříže.“

Již nyní v pražských Horních Počernicích vzniká tato originální verze Eiffelovy věže. Systematicky na ní denně pracují 3D tiskárny vlastní výroby společnosti 3DDen. „Celý proces bude trvat téměř 3 měsíce a bude při něm třeba vyrobit a zkompletovat cca 1500 ks vytištěných komponent. Já však mám rád výzvy, a proto jsem na nabídku ke stavbě takového monumentu kývl,“ říká Honza Hřebabecký, CEO a zakladatel společnosti 3DDen.

oPET, zcela nový recyklovaný materiál, může být řešením problému zamoření planety plastem vyrobeným často pro jednorázové účely. Český startup 3DDen jej jako první na světě používá při inovativním 3D tisku na tiskárnách vlastní výroby.

Vznikají takto nejrůznější předměty od různých sošek, dekorací do interiéru, reklamních předmětů, sportovních pohárů, přes nábytek, až po velké instalace, u kterých se kreativitě a možnostem meze nekladou.

zdroj: tisková zpráva

The post U jezera Most vyroste díky 3D tisku 14metrová Eiffelova věž  first appeared on Hybrid.cz.