Nová LED s ultra vysokým CRI

Společnost Nichia představuje novou LED Optisolis™, která se řadí mezi LED s nejvyšším indexem podání barev vůbec. Optisolis™ reprezentuje mimořádný výkon v oblasti CRI spektra, které se výrazně přibližuje samotnému slunci a nyní je dostupné pro všeobecné aplikace.

Použitím této LED získává zákazník naprosto věrohodné podání barev, které odpovídají venkovnímu slunečnímu osvětlení. Mimo to osvětlení téměř redukuje vyzařování UV záření, výrazně tak zamezuje degradaci ozařovaných materiálů oproti ostatním typům osvětlení včetně konkurenčních LED.

Nová technologie tak naplňuje závazek společnosti k vytvoření osvětlení, které výrazně zlepšuje reprodukci barev v oblastech, kde je to důležité. Dle vyjádření manažera společnosti Jaysena Jonese, dává nová technologie světelným inženýrům možnost nabídnout vysoce kvalitní světlo s mimořádnou efektivností na jedné platformě.

Světelní návrháři tak mohou vyrábět plnohodnotné aplikace pro muzea, zdravotní průmysl, vojenské účely či v oblastech jako zemědělství, kde je tento typ světla, díky svým vlastnostem, naprosto vyhovující.

Zdroj: nichia.co